landschap 22 – een nieuw begin

  • Gepubliceerd
  • 0 Reacties
  • 3 minuten gelezen
Je bekijkt nu landschap 22 – een nieuw begin

landschap 22 – een nieuw begin

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Hallo en welkom bij mijn nieuwste blogbericht! Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan weer, staande aan een nieuw begin van mijn reis in de wereld van kunst. Onlangs heb ik mijn arsenaal uitgebreid met een nieuwe tekentablet, de Huion Kamvas 13, en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog even moet wennen aan dit fantastische apparaat. Verwacht alsjeblieft niet dat mijn aankomende projecten perfect zullen zijn, want dat zijn ze simpelweg niet. Ik moet opnieuw leren omgaan met dit nieuwe stukje technologie en het tekenprogramma dat ermee wordt gebruikt, dus wees niet al te kritisch.

Zwaktes Uiten

Ik heb serieus overwogen om een tijdje een pauze te nemen en mezelf de ruimte te geven om te wennen aan dit nieuwe artistieke gereedschap. Maar aan de andere kant wil ik ook laten zien welke vooruitgang ik zal boeken naarmate ik meer vertrouwd raak met deze tablet. Kwetsbaarheid tonen en het proces delen, inclusief de uitdagingen, is een belangrijk onderdeel van mijn artistieke reis.

Inspiratie

Laten we beginnen met iets eenvoudigs… dacht ik haha. Mijn inspiratie voor het huidige project komt voort uit een simpel moment tijdens mijn terugreis vanaf mijn vriend. Terwijl ik uit het raam keek, zag ik prachtige oranje en gele tinten in de lucht dansen tijdens de zonsondergang. Mijn doel is om deze magie vast te leggen door een overgang te maken van oranje naar blauw, met een lichtere cirkel waar ik de zon wil positioneren.

Een dom foutje

Mijn volgende stap is het plaatsen van de bossen en het bepalen van de horizon. Hier begon ik direct te spelen met licht en schaduw, en toen gebeurde er iets ongelukkigs. In de opwinding vergat ik de tussenliggende stappen op te slaan. Het resultaat? Een prachtige weergave van de bossen zonder de nodige opbouw. Ook tekende ik het water en het weerkaatsende zonlicht op het water, waardoor het geheel meer vorm begon te krijgen.

Zo veel struggles

Ik worstel enorm met het vinden van de juiste kwasten en kleuren. Het tekenprogramma is nog nieuw voor me, en ik moet echt mijn weg vinden. Maar zoals met alles, verwacht ik dat deze hindernissen langzaam zullen verdwijnen naarmate ik meer oefen en vertrouwd raak met mijn nieuwe artistieke metgezel.

Dit nieuwe begin is zeker niet zonder uitdagingen, maar ik ben vastbesloten om door te zetten en mijn groei met jullie te delen. Ik hoop dat jullie genieten van mijn artistieke avonturen en wie weet, misschien kan ik jullie inspireren om zelf iets nieuws te proberen. Blijf op de hoogte voor updates over mijn reis met de Huion Kamvas 13!

Geef een reactie