24 – Water en Deadline

  • Gepubliceerd
  • 0 Reacties
  • 2 minuten gelezen
Je bekijkt nu 24 – Water en Deadline

24 – Water en Deadline

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Hey, hallo en welkom bij landschap studie nummer 24.

Vandaag ben ik bezig geweest met water. een onderdeel dat ik nog erg lastig vind, vandaar dat ik er wat dieper op in ga. Ik zal vandaag stap voor stap uitleggen wat ik heb gedaan.

Eigen tempo

Voordat ik dit blogbericht begin wil ik het even kort hebben over mijn deadline voor deze landschapstudie. ik had in het begin van mijn landschapstudie mezelf een deadline gegeven van 200 dagen. Kort en bot gezegd ga ik deze deadline niet halen. we zitten vandaag op onderdeel 24 maar al op dag 115. Als je een beetje kan rekenen zie je dat ik nogal achter loop op mijn planning. ik heb er over nagedacht om exta hard bezig te gaan en alsnog binnen de 200 dagen mijn landschap stude af te ronden. Maar ik heb uiteindelijk besloten dat njet te gaan doen. Ik denk dat ik dan niet de aandscht in mijn landschap studie besteed die het nodig heeft en al zou ik het wel afraffelen zou ik niet leren wat ik wil leren uit deze studie. dus nieuw plan! ik zal deze studie voortzetten op mijn eigen tempo. ietsje langzamer dus.

Anyway, laten we nu dieper ingaan op mijn digitale water tekening!

Achtergrond en eerste highlicghts

Ik ben begonnen met het zoeken van een mooie referentie foto van Water. Ik heb mijn canvas een egale kleur blauw gegeven en heb daarop een lichtere tint blauw toegevoegd.

Verloop van kleur

Mijn volgende stap is de ondergrond een verloop van donker naar licht te geven. de donkere tint onderop en de lichte tint bovenaan. dit geeft een gevoel van diepte.

Hightlights

Hierna breng ik de highlichts toe aan het canvas. met behulp van mijn referentie foto bepaal ik waar deze komen te staan.

Schaduwen

De volgende en ook laatste stap ik het toevoegen van schaduwen. met de schaduwen erbij krijgt het meer diepte.

Ik zal eerlijk toegeven dat ik niet helemaal tevreden ben met het eindresultaat maar dat is oke, zeker met een lastig onderdeel zoals water is het helemaal oke als je niet tevreden bent met het eindresultaat. dat is onderdeel van het leerproces.

Geef een reactie