landschap 17

  • Gepubliceerd
  • 1 reactie
  • 3 minuten gelezen
Je bekijkt nu landschap 17

landschap 17

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:1 reactie
  • Leestijd:6 minuten gelezen

hoi en welkom bij landschap studie 17. vandaag neem ik je mee in het tekenproces van een landschap met een Japans gebouw. ik merkte dat ik de afgelopen landschappen geen gebouwen heb toegevoegd aan mijn werken. gebouwen zijn onderdelen waar i nog hard op kan oefenen dus daar wil ik wat meet aandacht aan geven.

het begin

Dit project ben ik zonder schets aangegaan. ik Ben namelijk begonnen met de achtergrond. een zee van verschillende kleuren die dienen als de lucht van een zonsondergang.

Bossen als basis

vervolgens heb ik wat bossen geplaatst. ik had ongeveer in mijn hoofd waar ik welk onderdeel wilde hebben dus kon ik de bossen als een soort basis gebruiken die een indicatie geven voor de andere onderdelen van dit project.

Licht in de duisternis

met behulp van de bossen en de achtergrond is het tijd om wat licht toe te voegen in mijn werk. De zon. een pastel gele cirkel zal dienen als de zon, hoe dit er straks uit gaat zien als de zond kom ik straks op terug.

Grote stappen in weinig tijd

nu begin ik aan de achtergrond. hier plaats ik een paar bomen en wat extra bossen. ook plaats ik een meertje en schaduw van de bossen op de voorgrond. een stap waar veel gebeurd in een korte tijd dus.

tijd voor een Japanse sfeer

nu begin ik aan de basis voor het Japanse gebouw. ik heb hiervoor referentie en inspiratie afbeeldingen van Pinterest voor gebruikt. ik zet alleen de platte, egale kleuren neer.

Leven!

ik werk even verder aan de achtergrond, ik plaats de wolken en voor wat levendigheid vliegen er nu wat vogeltjes in de lucht.

licht en schaduw deel 1

ik plaats licht en schaduw op de bossen en het gebouw. nu begint het vorm te krijgen. deze stap vind ik persoonlijk het leukte. het begint nu pas een beetje tot leven te komen.

de puntjes op de i

ik ga verder met het licht en de schaduw, met een color-dodge laag en een pastel gele kleur voeg ik wat extra licht toe en komt ook de zon tot leven. het Japanse gebouw krijgt extra details en dan ben ik al weer aan het einde gekomen van dit avontuur.

heel erg bedankt voor het volgen van mijn blog, ik kijk uit naar het volgende project.
heb jij wel eens gewerkt zonder schets? zo ja, hoe was jouw ervaring hiermee? laat het me weten in de reacties.

Geef een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Kitty

    Het geheel is prachtig maar die zon!! Wow. Dat heb je geweldig gedaan.