landschap 16

  • Gepubliceerd
  • 0 Reacties
  • 3 minuten gelezen
Je bekijkt nu landschap 16

landschap 16

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:7 minuten gelezen

Hoi en welkom bij landschap studie 16, hierin blijf ik letten op mijn kleurgebruik maar werk ik met acryl verf op canvas en schilder ik gebergte! landschap studie 16 was een erg leuk project die ik ook heb opgenomen voor youtube, wanneer die online komt zal je binnenkort zien in de planning.

een grijze achtergrond

Ik ben begonnen met het canvas een neutraal grijze kleur te geven, dit doe ik om mijn kleur gebruik ook in het neutrale gebied te houden en niet veel te licht of te donker.

Digitaloe werken, cartoons of anime spelen vaak met contrast, door een grijze ondergrond te gebruiken is het makkelijker te zien wanneer je bezich bent met een lichte of donkere kleur. ze maken vaak de achtergrond wat donker en het fucus punt, het personage dat in beeld is bijvoorbeeld, wat lichter. dit zrgt ervoor dat je aandacht automatisch daar naartoe word getrokken.

verstopte schets

mij volgende stap is de schets, ik heb hiervoor een afbeelding van Pinterest bij gebruikt als inspiratie en referentie. Ik ben met een grijs potlood aan de slag gegaan, niet echt de beste keuze al zeg ik het zelf. het was natuurlijk heel lastig te zien op de grijze achtergrond. maar met het licht in de juiste hoek kon ik het zien reflecteren op het grafiet dus is het me uiteindelijk wel gelukt.

Achtergrond

het is tijd voor de achtergrond, een grijz blauwe kleur heb ik hiervoor gekozen. ik willde de lucht jiet helder blauw maken omdat ik een bewolkte dag wilde nabootsen. vandaar de grijze tint in de blauwe lucht. dit zie je ook als je naar buiten kijkt op een regenachtige dag.

Basislaag in stappen

nu is het tijd voor de eerste basislaag, met een grijze tint bruin verf ik de bergen die elkaar niet aanraken. dit doe ik omdat ik anders mijn schers kwijt raak. als ik niet voor een grijze ondergrond had gekozen had ik misschien een lichtere of gelere kleur bruin gekozen in laats van grijs. dit zorgt voor wat meer realisme.

Licht en schaduw

vervolgens ben ik begonnen met het licht en de schaduw op de bergen die nu een basislaag hebben. zo zie ik straks waar de ene berg begint en eindigs en heb ik mijn schets er onder niet meer nodig. ik plaats een gele tint bruin op de plekken waar de zon mogelijk de bergen raakt en de schaduw plaats ik op de plekken die ik denk dat het donkerste zijn.

Sneeuw!

tijd voor sneeuw! de plekken waar nog geen verf zit heb ik overgelaten voor de sneeuw. deze schider ik met een licht grijze kleur. ‘maar Alex, Sneeuw is toch wit?’ denk je misschien. dat is helemaal correct, maar als ik ik met de aller lichtste kleur de sneeuw ga schilderen is er geen mogelijkheid tot het schilderen van de reflectie van de zon op het sneeuw. vandaar kies ik voor een licht grijze kleur.

Licht en schaduw Deel 2

daarna is het ook hier tijd voor licht en schaduw, ik aak een donkerdere grijs voor de schaduw en plaats die waar de zon niet komt, en met wit doe ik volledig het tegenovergestelde. dit schilder ik waar de zon de sneeuw juist wel raakt.

Textuur

tot slot breng ik textuur aan op de bergen. dit doe ik door random lijntjes neer te zetten met mijn kwast, dikke en dinne, rechte en een beetje scheve, allemaal lekker willekeurig geplaats.

Blijf op de hoogte voor meer updates en inzichten in mijn artistieke reis. Bedankt voor het volgen van Landschap Studie 16!

Geef een reactie