Landschap studie uitleg

  • Gepubliceerd
  • 0 Reacties
  • 2 minuten gelezen

Landschap studie uitleg

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Ik ben begonnen met het bestuderen en creëren van landschappen vanwege mijn passie voor de natuur en kunst.
De schoonheid van de natuurlijke wereld heeft me altijd geïnspireerd, en ik wil mijn artistieke vaardigheden benutten om deze schoonheid vast te leggen en te begrijpen.

Mijn specifieke leerdoelen voor dit project zijn:

  • Het begrijpen van de compositie van landschappen, inclusief het bepalen van horizonlijnen, de plaatsing van objecten en het creëren van boeiende focal points.
  • Het beheersen van diverse tekentechnieken om verschillende texturen in landschappen weer te geven, zoals gras, bomen, water, en rotsen.
  • Diepgaand inzicht verwerven in de principes van licht en schaduw en hoe deze van invloed zijn op de sfeer van een landschap.

Ik heb mezelf een periode van 200 dagen gegeven om deze doelen te bereiken.
Ik zal ongeveer 2-3 uur per dag besteden aan mijn kunstproject.
Ik zal mijn voortgang bijhouden in het blog, waarin ik de tijd ik besteed aan elk landschap, de gebruikte technieken, en mijn gedachten over het proces noteer.

Voor dit project zal ik zowel digitale als traditionele media gebruiken.
Ik zal mijn digitale tekenvaardigheden aanscherpen met behulp van grafische software zoals Procreate en Krita.
Daarnaast zal ik traditionele media zoals grafiet, stift en acryl verf gebruiken om mijn begrip van traditionele tekentechnieken te verbeteren.

Ik zal gebruik maken van Pinterest als oneindige bron van inspiratie, maar zal ook zelf de natuur induiken om live beeld te hebben van wat ik maak.
Ik zal onderzoek doen naar bekende kunstenaars en cursussen volgen.

Om mijn voortgang bij te houden, zal ik regelmatig mijn tekeningen vergelijken en notities maken over mijn ontwikkeling.
Ik zal zowel de successen als de uitdagingen documenteren en proberen te begrijpen waar ik kan verbeteren.
Deze reflectie zal een belangrijk onderdeel van mijn leerproces zijn.

Aan het einde van deze 200 dagen hoop ik niet alleen een portfolio van 100 landschappen te hebben gecreëerd, maar ook aanzienlijke vooruitgang te hebben geboekt in mijn artistieke vaardigheden.
Ik wil mijn begrip van landschappen verdiepen en mijn vermogen om ze weer te geven verbeteren, en ik hoop dat mijn kunst anderen zal inspireren en aanmoedigen om ook lekker bezig te gaan met je favoriete hobby.

Geef een reactie